1. דע מי אתה  גבש נושא מדויק לחנות שלך והכר את הייחוד שלך, מה מאפייני העסק שלך? דאג שהעסק שלך ישקף את נושא המכירה באופן ברור.
  2. חלון ראווה – כחלק משילוט ונראות פנים החנות שצריכים לגרות את הלקוח, חלון הראווה הוא כלי מעולה לייצר עניין אצל הקונים, ולהזמינם להכנס. עצב את חלון הראווה של העסק שלך באופן יצירתי ויוצא דופן.
  3. רענון וחידוש – דאג לרענן , להחליף ולשדרג את חלון ראווה וסידור החנות, במידה וישנן בובות תצוגה, החלף את נראותן לעיתים קרובות. חידוש נראות החנות יוצר עניין להכנס אליה שוב עבור לקוחות חוזרים.
  4. יוצאים לטיול  ארגן את החנות כך שיווצר בה מסלול הליכה ברור. מחקרים מראים שלקוחות חשים בנוח להתחיל את ביקור החנות בהצמדם לימין. אפשר ללקוחותיך לשוטט בנוחות והובל אותם כרצונך.
  5. ארגון וסדר – סדר את החנות כך שתהיה ברורה וקלה לצפייה. סדר את המוצרים המוכרים בהתאם למסלול ההליכה שבנית, ארגן את החנות לפי נושא/ צבע / גודל וזכור תמיד שפחות הוא יותר. אל תעמיס על עיניי הלקוחות.
  6. אזור הכרות – תכנן את החנות כך שבכניסה יוקצו כמה מטרים רבועים בודדים לאזור כניסה. לקוח שנכנס לחנות, זקוק לנקודה בה הוא יוכל לעמוד בשלווה ולסרוק את החנות. אפשר לו להכנס בנועם ולראות את המתרחש.
  7. תאורה – בית העסק שלך צריך להיות מואר כך שיאפשר ללקוח לראות בברור את מוצרייך. התקן תאורה מחמיאה (לא מסנוורת או חזקה מדי) והשתמש בתאורה להדגשת אזורים/ מוצרים חשובים בחנות.
  8. שילוט – ומלל השילוט החיצוני של החנות צריך להיות ממוקד ומאפיין במדויק. כמוהו גם השלטים בפנים החנות. אל תעמיס במילים . הלקוח שלך לא בא לשיעור. כתוב במדויק את שברצונך להעביר.
  9. אינטרקציה –  מחקרים מראים ששיח עם המוכר מנעים את שהות הלקוח, ומשפר את חווית הקנייה בחנות. אפשר אזור אינטרקציה בחנות בין הלקוח למוכר, בין אם בדלפק קופה רחב בו יוכל הלקוח להניח חפציו לבין אזור ישיבה קטן.
  10. טוב לגעת – אפשר ללקוח לגעת במוצרי החנות, הנגשת מוצרי החנות מאפשרת מגע המפעיל את חושי הלקוח ועוזר לו להתאהב במוצר. מפה והלאה התשלום זה רק עניין טכני…